>">
להתגבר על אילמות סלקטיבית

להתגבר על אילמות סלקטיבית

להתגבר על אילמות סלקטיבית אצל ילדים בעזרת CBT באינטרנט לילדים והורים
  • אילמות סלקטיבית היא חוסר יכולת עקבית לדבר במצבים חברתיים מסויימים.
  • ילדים עם אילמות סלקטיבית רוצים לדבר אך דיבור במצבים חברתיים מסויימים גורם להם חרדה ולחץ ולכן הם נמנעים מלדבר.
  • ההימנעות מלדבר מורידה את החרדה אך גורמת לחוסר ביטחון, תחושת אכזבה ולקשיי בתקשורת.
  • לילדים עם אילמות סלקטיבית אין בעייה בדיבור או בהבנת השפה והם יכולים להתבטא היטב במצבים בהם הם מרגישים בטוחים (בד"כ בבית עם בני המשפחה).
  • לאילמות סלקטיבית יש "חוקים" משלה, בעוד ילדה אחת תדבר עם הוריה ואחיה וגם עם שתי ילדות בכיתתה, ילד אחר לא ידבר עם אף ילד בכיתה.
  • רוב הילדים עם אילמות סלקטיבית מוטרדים ומודאגים מאוד במצבים חברתיים שבהם מצפים מהם לדבר, הם מאופיינים בדרך-כלל בביישנות, הם יותר מעוכבים ולוקח להם זמן להתקרב לאחרים. הדאגה לדבר במצבים חברתיים עלולה לעורר תחושות גופניות לא נעימות כמו כאב בטן.
  • לרובם יש חרדה חברתית ובמצבים חברתיים הם חוששים מפני ביקורת ודחייה. הם התרגלו לא לדבר ולכן הם חוששים כיצד יגיבו ילדים ומבוגרים כשישמעו אותם מדברים.
  • אילמות סלקטיבית מפריעה לילד או לילדה ליצור קשרים חברתיים, ללמוד והיא פוגעת בדימוי העצמי ובאיכות החיים.
  • אילמות סלקטיבית עשויה להפריע גם למשפחה משום שהיא גורמת מצוקה לילד ומגבילה גם את השתתפות המשפחה בפעילויות שונות.
  • ילדים עם אילמות סלקטיבית וחרדה חברתית אינם עושים הצגה ואינם מתנהגים כך בצורה מכוונת. ההיפך הוא הנכון, הם רוצים להיות כמו כולם ולהצליח לתקשר באופן רגיל וחפשי אך מתקשים לעשות זאת בגלל חרדה.
תוכנית CBT באינטרנט "להתגבר על אילמות סלקטיבית אצל ילדים" של CBTEAMATHOME מבוססת על הטיפול הקוגניטיבי התנהגותי (CBT), הטיפול המומלץ לילדים, עם אילמות סלקטיבית וחרדה חברתית. התוכנית מדריכה ילדים והורים להתגבר על חרדה חברתית ואילמות סלקטיבית בעזרת ידע, שיטות וכלים שמונגשים בצורה ידידותית וחווייתית, מלווים באיורים ותמונות ומשובצים בקטעי ווידאו ושמע לנוחיותכם. מחקרים מראים שטיפול CBT השפיע על חלק גדול מהילדים ושהילדים שהגיבו לטיפול המשיכו להתקדם ולהתגבר על הבעיה גם כאשר נבדקו שנה לאחר סיום הטיפול. התוכנית עוזרת לילדים ולהורים להתגבר על אילמות סלקטיבית וחרדה חברתית. תוכנית CBT כוללת: 16 יחידות של הדרכת הורים ושיטות CBT לילדים ולהורים המונגשות בדרך חווייתית ומשחקית, ומועברות באמצעות טקסט מאוייר, קטעי ווידאו, משחקים, סרטוני אנימציה וקטעי שמע.
  • שאלונים
  • טבלאות תרגול ומעקב
  • דפי מידע
  • דפי עבודה לילדים והורים
איך נרשמים? לקבלת מידע נוסף לגבי רישום וצעדים ראשונים באתר שלנו לחצו על הקישור: http://bit.ly/2PDLkGLיש לעבור בדיקות רפואיות על מנת לשלול סיבות רפואיות לסימנים הרגשיים וההתנהגותיים. יש לעבור פגישת הערכה שמתבצעת ביישום וידאו או בקליניקה לפני ההרשמה לתוכנית לשם ייעוץ ובדיקת התאמה לתוכנית מקוונת. לאחר ההרשמה ניתן להשתמש בתוכנית במשך שלושה חודשים. לאחר תקופה זו יש להירשם שוב לאותה התוכנית באחת משתי הצורות הבאות:
1) להירשם שוב למשך שלושה חודשים בעלות זהה לעלות הרישום הראשוני.
2) להירשם לפרק זמן של חודש על פי המחיר הנקוב באתר. ההחלטה אם לבחור בתוכנית עזרה עצמית או בטיפול CBT בקליניקה צריכה להתבסס על חומרת המצוקה.יש לפנות לטיפול בקליניקה כאשר:
  • דאגנות יתר, חרדה ופחדים הם קשים ותכופים, גורמים לאובדן תיאבון ולירידה או לעלייה במשקל.
  • סימפטומים של חרדה מתמשכים וחמורים באופן המפריע לתפקוד היומיומי, להשתתפות בפעילויות חברתיות או לימודיות.
  • חווים שינויים מתמשכים במצב הרוח (עצבנות או עצב), במיוחד אם הם מלווים בפגיעה באכילה או בשינה.


שאלות נפוצות


למה לבחור ב S-CBT ולא בטיפול בקליניקה?
אם הייתם נפגשים עם פסיכולוגית, הפסיכולוגית הייתה מסבירה לכם על הבעיה ומלמדת אתכם שיטות שעוזרות להרגיש יותר טוב.
את כל זה אפשר לעשות בעזרת תוכנת טיפול חכמה (S-CBT) שצוות המומחים שלנו יצר עבורכם. ללא תורי המתנה, פקקים והוצאות כספיות מכבידות. 
מחקרים רבים הראו ש  S-CBT עוזרת כמו טיפול פנים אל פנים.
עם תוכנות הטיפול החכמות (S-CBT)  אתם מתאמנים באופן עצמאי בשיטות שעוזרות לנהל את המחשבות, הרגשות והתגובות ולהרגיש יותר טוב. 
היתרון שלנו הוא שאצלנו לצד מסלול S-CBT לעבודה עצמאית אפשר לבחור בתאום מראש במסלול S-CBT פלוס שכולל פגישת הערכה ופגישות עם מטפלת אישית.  במסלול S-CBT פלוס, אתם עובדים עם התוכנית וגם מקבלים פגישת הערכה וטיפול עם מטפלת אישית בזום. פגישות ההערכה והייעוץ במסלול S-CBT הן בתאום מראש ובתוספת תשלום (450 לפגישה).
למי מתאימה תוכנת טיפול CBT חכמה (S-CBT) לעבודה עצמית? 

S-CBT פותחה עבור ילדים בגילאי 7–12 ולהורים. היא מיועדת לעבודה משותפת של ילדים עם הוריהם. 

למי S-CBT לא מתאימה?

כשילדים סובלים מסימפטומים חמורים שמפריעים לתפקוד היום־יומי במישור החברתי, המשפחתי והלימודי. כשילדים מרגישים דיכאון וסובלים מקשיי שינה וירידה בתיאבון ובמשקל, ומפסיקים לבקר בבית הספר.  במצבים אלה מומלץ לפנות לטיפול פנים אל פנים.  

האם יש קשר עם מטפל/ת בזמן השימוש  ב S-CBT?

כן, בשלושת החודשים שבמהלכם תעבדו עם S-CBT באופן עצמאי, אפשר לקבל תמיכה טכנית בהתכתבות. 

בשלושת החודשים שבמהלכם תעבדו עם S-CBT פלוס תוכלו לקבוע בתאום מראש פגישות הערכה וליווי עם פסיכולוגית שתלווה אתכם באופן אישי ב ZOOM (בעלות של 450 שקלים לפגישה). 

אנחנו איתכם לתמוך בכם וללוות אתכם בתהליך החשוב שאתם עושים.

 

 

כמה עולה S-CBT?

מסלול S-CBT באופן עצמאי נמשך שלושה חודשים ועולה 702 שקלים בלבד. 

מסלול S-CBT פלוס נמשך שלושה חודשים וכולל את התכנית לעבודה עצמאית לצד פגישות הערכה וליווי שנערכות בתאום מראש (בעלות של 450 שקלים לפגישה). לאורך הטיפול מלווה אתכם מטפל/ת אישית במפגשי זום. המטפל/ת עוקב/ת אחר ההתקדמות שלכם והעבודה החשובה שאתם עושים בעזרת S-CBT. 

איך אני יכול/ה להיות בטוח/ה ש S-CBT מתאימה לילד/ה שלי ?

לפעמים יש בעיות שלא מתאימות ל S-CBT. לפני שמתחילים, עלינו להכיר אתכם יותר כדי לקבוע אם זה הזמן המתאים לעבוד בעזרת S-CBT. קבעו איתנו פגישת ייעוץ והערכה לפני שאתם נרשמים (בעלות של 450 שקלים לפגישה) שעוזרת לבחור את תוכנית S-CBT שמתאימה לכם. 

האם ילדים יכולים לעבוד עם S-CBT בלי ההורים?

S-CBT נוצרה עבור ילדים מגיל שבע ועד תחילת גיל ההתבגרות. הורים וילדים עובדים יחד כצוות. להורים יש תפקיד חשוב בליווי הילדים בתוכנית, התמיכה של ההורים והמחויבות שלהם לתהליך תורמים מאוד להצלחה של הילדים ולחווית השותפות. S-CBT נותנת להורים הדרכה מידע ושיטות שעוזרות הן להורים והן לילדים. 

כמה זמן צריך לעבוד עד שרואים שיפור?

S-CBT נועדה ללמד את הילד/ה איך לחשוב אחרת, להתנהג אחרת ולהרגיש אחרת, וללמד אותך איך להיות הורה תומך לאורך התהליך הזה. בעוד שמשך התוכנית הוא שלושה חודשים, יש מי שעובד מהר יותר ויש מי שעובד לאט יותר. קצב ההתקדמות שלכם תלוי במחויבות שלכם לעבוד בתוכנית מדי יום ולתרגל את השיטות והכלים. אבל אל דאגה, ניתן לחדש את המנוי לחודש נוסף בעלות של 234 שקלים בלבד. 

 

כמה זמן עלינו להקדיש לתרגול עם S-CBT?

הקדישו לכל שלב  45 דקות. בנוסף, הקדישו 20  דקות לאימון יום־יומי. כשמתאמנים, משתפרים.

איך נרשמים לתוכנית S-CBT?