ביי ביישנות

ביי ביישנות

תוכנת טיפול CBT חכמה (S-CBT) בליווי מטפל/ת אישי/ת. ב S-CBT יש 14 שלבים בהם לומדים ומתאמנים בשיטות CBT שעוזרות להתגבר על חרדה חברתית וביישנות בעזרת סרטונים, טקסטים מאוירים, טפסים דיגיטליים, קטעי שמע ומשחקים.
S-CBT פותחה עבור ילדים וילדות בגילאי 7–12. במשך שלושה חודשים, ילדים, ילדות והורים כצוות, מתאמנים בשיטות וכלים שעוזרים לפתח מודעות, ולשנות חשיבה והרגלי התנהגות. הורים לומדים עם הילדים על חרדה ומתאמנים יחד בשיטות CBT שעוזרות לילדים להתגבר על חרדה חברתית. הורים מקבלים הזדמנות לדבר עם הילדים ולעבוד יחד על מה שקשה להם, לתמוך בילדים וכך לחזק את הקשר בין הילדים להורים ואת הביטחון העצמי שלהם. לצד מסלול S-CBT לעבודה עצמאית אפשר לבחור בתאום מראש במסלול S-CBT פלוס שכולל פגישת הערכה ופגישות עם מטפלת אישית (בעלות של 450 לפגישה). המטפל/ת שמלווה אתכם בתהליך שאתם עושים עם S-CBT עוקב/ת אחר ההתקדמות שלכם ועוזר/ת לכם להתמודד ולהשתפר. צרו קשר עוד היום וקבעו פגישת ייעוץ עם מטפלת מומחית.
טראומה בפעוטות ובגיל הרך


שאלות נפוצות


למה לבחור ב S-CBT ולא בטיפול בקליניקה?
אם הייתם נפגשים עם פסיכולוגית, הפסיכולוגית הייתה מסבירה לכם על הבעיה ומלמדת אתכם שיטות שעוזרות להרגיש יותר טוב.
את כל זה אפשר לעשות בעזרת תוכנת טיפול חכמה (S-CBT) שצוות המומחים שלנו יצר עבורכם. ללא תורי המתנה, פקקים והוצאות כספיות מכבידות. 
מחקרים רבים הראו ש  S-CBT עוזרת כמו טיפול פנים אל פנים.
עם תוכנות הטיפול החכמות (S-CBT)  אתם מתאמנים באופן עצמאי בשיטות שעוזרות לנהל את המחשבות, הרגשות והתגובות ולהרגיש יותר טוב. 
היתרון שלנו הוא שאצלנו לצד מסלול S-CBT לעבודה עצמאית אפשר לבחור בתאום מראש במסלול S-CBT פלוס שכולל פגישת הערכה ופגישות עם מטפלת אישית.  במסלול S-CBT פלוס, אתם עובדים עם התוכנית וגם מקבלים פגישת הערכה וטיפול עם מטפלת אישית בזום. פגישות ההערכה והייעוץ במסלול S-CBT הן בתאום מראש ובתוספת תשלום (450 לפגישה).
למי מתאימה תוכנת טיפול CBT חכמה (S-CBT) לעבודה עצמית? 

S-CBT פותחה עבור ילדים בגילאי 7–12 ולהורים. היא מיועדת לעבודה משותפת של ילדים עם הוריהם. 

למי S-CBT לא מתאימה?

כשילדים סובלים מסימפטומים חמורים שמפריעים לתפקוד היום־יומי במישור החברתי, המשפחתי והלימודי. כשילדים מרגישים דיכאון וסובלים מקשיי שינה וירידה בתיאבון ובמשקל, ומפסיקים לבקר בבית הספר.  במצבים אלה מומלץ לפנות לטיפול פנים אל פנים.  

האם יש קשר עם מטפל/ת בזמן השימוש  ב S-CBT?

כן, בשלושת החודשים שבמהלכם תעבדו עם S-CBT באופן עצמאי, אפשר לקבל תמיכה טכנית בהתכתבות. 

בשלושת החודשים שבמהלכם תעבדו עם S-CBT פלוס תוכלו לקבוע בתאום מראש פגישות הערכה וליווי עם פסיכולוגית שתלווה אתכם באופן אישי ב ZOOM (בעלות של 450 שקלים לפגישה). 

אנחנו איתכם לתמוך בכם וללוות אתכם בתהליך החשוב שאתם עושים.

 

 

כמה עולה S-CBT?

מסלול S-CBT באופן עצמאי נמשך שלושה חודשים ועולה 702 שקלים בלבד. 

מסלול S-CBT פלוס נמשך שלושה חודשים וכולל את התכנית לעבודה עצמאית לצד פגישות הערכה וליווי שנערכות בתאום מראש (בעלות של 450 שקלים לפגישה). לאורך הטיפול מלווה אתכם מטפל/ת אישית במפגשי זום. המטפל/ת עוקב/ת אחר ההתקדמות שלכם והעבודה החשובה שאתם עושים בעזרת S-CBT. 

איך אני יכול/ה להיות בטוח/ה ש S-CBT מתאימה לילד/ה שלי ?

לפעמים יש בעיות שלא מתאימות ל S-CBT. לפני שמתחילים, עלינו להכיר אתכם יותר כדי לקבוע אם זה הזמן המתאים לעבוד בעזרת S-CBT. קבעו איתנו פגישת ייעוץ והערכה לפני שאתם נרשמים (בעלות של 450 שקלים לפגישה) שעוזרת לבחור את תוכנית S-CBT שמתאימה לכם. 

האם ילדים יכולים לעבוד עם S-CBT בלי ההורים?

S-CBT נוצרה עבור ילדים מגיל שבע ועד תחילת גיל ההתבגרות. הורים וילדים עובדים יחד כצוות. להורים יש תפקיד חשוב בליווי הילדים בתוכנית, התמיכה של ההורים והמחויבות שלהם לתהליך תורמים מאוד להצלחה של הילדים ולחווית השותפות. S-CBT נותנת להורים הדרכה מידע ושיטות שעוזרות הן להורים והן לילדים. 

כמה זמן צריך לעבוד עד שרואים שיפור?

S-CBT נועדה ללמד את הילד/ה איך לחשוב אחרת, להתנהג אחרת ולהרגיש אחרת, וללמד אותך איך להיות הורה תומך לאורך התהליך הזה. בעוד שמשך התוכנית הוא שלושה חודשים, יש מי שעובד מהר יותר ויש מי שעובד לאט יותר. קצב ההתקדמות שלכם תלוי במחויבות שלכם לעבוד בתוכנית מדי יום ולתרגל את השיטות והכלים. אבל אל דאגה, ניתן לחדש את המנוי לחודש נוסף בעלות של 234 שקלים בלבד. 

 

כמה זמן עלינו להקדיש לתרגול עם S-CBT?

הקדישו לכל שלב  45 דקות. בנוסף, הקדישו 20  דקות לאימון יום־יומי. כשמתאמנים, משתפרים.

איך נרשמים לתוכנית S-CBT?
  • הורים לילדה בת 9
    נרשמנו לתוכנית ביי ביישנות בליווי מרחוק של אסנת רחמים אחרי שניסינו כמעט כל דבר בצורה עצמאית כדי לסייע לבתנו בת ה 9 להתמודד עם אילמות סלקטיבית כך שתוכל לתקשר ולדבר עם בני משפחה וסביבה של מבוגרים.
    התכנית לקחה אותנו יד ביד, תוך הסברים מפורטים ומסודרים לגבי החרדה החברתית איתה מתמודדת בתנו, נתנה לנו כלים ולמדנו לעבוד יחד כולנו כצוות כנגד החרדה.
    השיפור שראינו אחרי מספר שבועות היה דרמטי. ממצב של ילדה שנאלמת דום וקופאת אל מול בני המשפחה ומבוגרים אחרים כשמדברים אליה, התגלתה, ככל שהתקדמו השלבים, ילדה שמדברת ואפילו מקיימת שיחות טלפון מלאות עם סבתא שלה.
    המאבקים עדיין קיימים, אך כמוהם גם הכלים להתמודדות. ההעצמה הרגשית של בתנו בתחושת כל נצחון שלה שווה את הכל. תודה לאסנת על הליווי, הסבלנות, ההכלה וההכוונה. אנו ממליצים בחום לכל מי שרואה את ילדו מתמודד עם קושי חברתי ברמה כזו או אחרת.
  • הורים לילדה שסבלה מחרדה

    העבודה בעזרתה והדרכתה של ד"ר לילך רחמים אשר ניתנה על ידי הילה מועלם טיילור הועילה לנו לאין שיעור. העבודה היתה שבועית, מותאמת ונכונה עבור ביתנו. התוכנית נותנת כלים פרקטיים להתמודדות במצבי חרדה ומכניסה את הסיטואציה לתוך תבנית. העבודה מאפשרת למעשה להיות במצב מודעות עוד לפני שהחרדה מציפה ועל ידי כך לנהל את החרדה במקום שהיא תנהל אותנו. העבודה שמה דגש והבדילה בין מחשבה לרגש ותגובה פיזית. בעזרת הכלים והעבודה הטובה ראינו שיפור אצל ביתנו וגם אנחנו כמשפחה קיבלנו כלים ונרגענו. הפסקנו להתרוצץ בין מיליון רופאים כיוון שאנחנו יודעים היום לקרוא לילד בשמו (או בשמה, חרדה).